torsdag 8. februar 2007

Blant landets fineste


Bjarne Nerem var kanskje en av landets fineste saksofonister. Gjennom en mannsalder stod han for nyskaping, orginalitet og kvalitet.
Nå velger produsent og plateselskapeier Bjørn Petersen å sette punktum. Petersen startet plateselskapet Gemini i 1984 med det formål å lage en eneste innspilling med - nettopp, Bjarne Nerem. Det skulle heldigvis bli mange!

Og det som kjennetegner Petersens utgivelser, gjennomsyrer også denne siste plata fra hans hånd - glitrende lyd og god kvalitet.
Bjarne Nerem døde i 1991, men satt et tydelig merke etter seg i norsk musikkliv. På denne platen har Petersen hentet frem perler fra fire forskjellige album, som bekrefter hvilken utrolig instrumentalist Nerem var.
Dette er en drøy time med øresnadder fra ende til annen - så selv om det er betimelig å ta frem gravølet for et unikt og banebrytende plateselskaps bortgang - bør man i stedet grave frem en god gammel rødvin som perfekt sansefølge for en virkelig stor plate.
Blant titlene som kan avnytes finner vi; "Mood Indigo", "Stardust", "I Got it Bad", "Embraceable You", "Cabin in the sky" og "Blue and Sentimental".

BJARNE NEREM: "Embraceable You", Gemini Records GMCD115 (2006). Spilletid: 65:42 Biografi fra MIC finner du

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar