fredag 2. november 2007

Enkelt og befriende


Et samarbeid mellom to sterke aktører i Trondheim, nemlig kammermusikkmiljøet og jazzmiljøet, anført av komponisten og saxofonisten Eirik Hegdal har resultert i en befriende enkel og båsfri plate.

Verket ligger i grenselandet mellom samtidsmusikk og jazz, og inneholder 18 mindre satser.
Og i alle henseende er det en form for minimalisme som står i fokus. Ensemblet er lite, satsene korte, og den musikalske ornamentikken og klangfargen er holdt nede på et minimum.
I tillegg til de klare små musikalske linjene, er det rytmen Hegdal bringer frem i fokus - noe som gjør platen både raffinert og tiltalende.
Nå skal det også legges til at her har man å gjøre med musikere som befinner seg i den virkelige sterke klassen.
Eirik Hegdal har i de siste årene fått strålende kritikker både som komponist, arrangør og musiker med blant andre Trondheim Jazzorkester (sist med Joshua Redman under Moldejazz 2006). Alpaca Ensemble er kjent som et uhyre friskt kammerensemble bestående av en klassisk piano trio (Trio Alpaca: Sigrid Stang - fiolin, Marianne Baudouin Lie - cello, Else Bø - piano,) og to improvisasjonsmusikere (Eirik Hegdal - saksofoner og Tor Haugerud - perkusjon/glückenspiel). Ensemblet ga tidligere i år ut verket "Skråpanel" (Hegdal). Dette er unik kammermusikk!

ALPACA ENSEMBLE: "Tapet Tapet!"
JAZZAWAY RECORDS (2007), JARCD039
Spilletid: 0:41:54

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar