fredag 7. desember 2007

Betraktende gjøgler

Denne strålende bassisten fortsetter på mange måter i samme spor som sin forrige plate "Hope".
Selv om "Hope" var med bass og klaver, mens "If time stood still" er med gitar og slagverk, har Gewelt på ny klart å skape en atmosfære som tiltaler trommehinnene.

Musikken er riktig så variert - fra de helt vakre balladelignende melodier, til mer impro-inspirert musikk, alt skrevet at hovedpersonen selv. Man får nesten assosiasjoner av at Gewelt tidvis står som en musikalsk "betrakter", for i neste øyeblikk å kaste seg inn som en gjøgler i musikkens spennende klang- og rytmeverden.
Ved siden av det musikalske uttrykk, er det de tre musikernes individualisme, samt evne til å skape et spennende klanglig spekter som fasinerer. Gewelt (bass), Bjørn Klakegg (gitar) og Kenneth Ekornes (som spiller på ting man kan slå på), har en unik måte å behandle sine instrumenter på. Når man i tillegg også har et låtmateriale som er spennende gir resultatet nesten seg selv.
Dette er elegant gjort - og lytt gjerne til den vakre "Daybreak", samt den lekne "Nellie goes to Nashville" - to låter som gir et fint bilde av musikeren og komponisten Terje Gewelt.

TERJE GEWELT: "If time stood still"
Resonant Music RM18-2 (2007)
Spilletid: 45.50

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar