torsdag 20. november 2008

En legendarisk tone


Snaut fem timer med en av de ypperste norske jazzmusikere gjennom tidene er dokumentert på disse to dobbel-cd'ene.
Musikken er utelukkende spilt inn i Sverige i perioden 1955-1976, og man skal lete lenge etter en mer rikholdig musikalsk dokumentasjon enn det initiativtager Bjørn Petersen denne gangen har beriket det jazzelskende publikum med.
For alt på disse platene er av det meget interessante slaget.

Musikken er helt herlig, musikerne er av det ypperlige slaget, og man blir igjen presentert for en hovedperson som bobler av musikalsk glede. Ikke mindre enn 60 låter finnes på disse utgivelsene.
Det er ingen tvil om Nerems kvaliteter som saksofonist. Hans ry strakk seg langt utenfor norden, noe hans samarbeid med blant andre Flip Phillip (Woody Hermans orkester) og Al Grey (Count Basies orkester), er gode bevis for.
Det er ikke bare låtene i seg selv som er av det nydelige og kjente slaget, men også det kobbelet av musikere som ledsager Nerem kan nesten ta pusten fra en. Simon Brehm, Arne Domnérus, Jan Johansson, Georg Riedel, Kenny Drew, Bengt Hallberg, Egil «Bop» Johansen og Rune Gustafsson er bare noen av musikerne Bjarne Nerem har med seg.
Den tekniske kvaliteten på disse innspillingene er også mer enn godkjent, så det er bare en ting å gjøre for den som liker jazz, saksofoner og godlyd!

BJARNE NEREM: «The small band sessions - The big band sessions», (4 cd) Gemini Records GMOJCD 95012/13/14/15 (2008). Spilletid: 284:08

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar