fredag 6. februar 2009

Vennlig hyllest til Oslo

Det var et lite scoop av Terje Gewelt å få den renommerte pianisten Enrico Pieranunzi med på denne plata.

Sammen med Pieranunzi og slagverkeren Anders Kjelberg har Terje Gewelt skapt en pløate som er full av varme melodier. De tre musikerne har alle bidratt med låter på plata, og det er lett å høre at de har vært veldig enige om klangbildet i produksjonen. Den er rett og slett delikat.
Musikken kan fint benyttes som en hyllest til en liten storby, noe også formatet (trio) er med på understreke. Det hele foregår i et særs rolig tempo, men med enkelte melodiske og rytmiske finurligheter.
Igjen fremhever Gewelt seg som en lydhør, kreativ og spillende ensemble-leder.
---
Terje Gewelt er født 8. juni 1960 i Oslo.
Etter oppvekst i Larvik, studerte han hos Arild Andersen, samt Jaco Pastorius og Dave Holland ved Berklee i Boston (1983-87), samt ledet sin egne «Forward Motion». Tilbake i Norge (1989-) har han medvirket på flere titalls norske utgivelser (1989-).
Gewelt har tidligere gitt ut Hide and seek (1998) og Small world (2004). Han har også gitt ut mer enn åtti plater med skandinaviske, europeiske og amerikanske artister som Billy Cobham's orkester, Tommy Smith, den russiske pianist Misha Alperin, Michael Schrieve samt tre duettplater med den amerikanske pianisten Christian Jacob, Duality, Interplay og Hope der de fremfører jazz-standards.

TERJE GEWELT: «Oslo»
Resonant Music RM21-2 (2009)
Spilletid: 0:52:50

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar