tirsdag 6. april 2010

Rett og slett trivelig jazz!


Noen ganger er det helt greit å bli i godt humør av en plate. Det klarer Georg Reiss og hans tre medmusikanter å formidle til undertegnedes ører.
Man kan kanskje kalle dette improvisasjons-jazz. Vel og merke av det riktig gode og tradisjonelle slaget, der den melodiske linjen er i førersetet. Og det er stort sett strålende og lekent gjort hele veien. Man trenger med andre ord verken være spesielt motivert eller genuint interessert for å nyte det som slipper ut av høytalerne.

Kvartetten ble etablert i 2005 av klarinettisten Georg Reiss, sammen med Håkon Gjesvik, piano (Magnolia Jazzband, Caledonia Jazzband), Torstein Ellingsen, trommer (Magnolia Jazzband, The Real Thing), og Audun Ellingsen, bass (Sphinx, Frøy Aagre Band).
Georg Reiss er en allsidig musiker som finner seg godt til rette i mange sjangere. Og selv om dette er en utpreget jazz-plate finner vi også elementer fra Georg Reiss sine ulike muiskalske innfallsporter.
Trivelig nok er det norsk jazz som innleder plata - «Bounty» av Vigleik Storaas. Deretter følger det ene perlen etter den andre ruslende ut av høytalerne. Smilet til undertegnede starter allerede etter første spor og fester seg godt med «Trubbel» av Olle Adolphson. Det er enkelt spilt - uten noen halsbrekkende musikalske tildragelser - noe som er denne platas store styrke.
Smilet er også på plass etter at de drøye 50 minuttene plata varer er unnagjort. Og Georg Reiss treffer egentlig spikeren på hodet i pressemeldingen: ”Vi håper at vår musikk skal få akkompagnere dine gode stunder. Intet mer, intet mindre.”
Vel talt og vel spilt!
Andre skrivende bidragsytere på plata er: Harry Barris, Sholom Secunda, Richard Rodgers, Duke Ellington, Fred Coots og hovedpersonen selv - Georg Reiss.

GEORG REISS KVARTETT: «FOR ALL WE KNOW»
MUSIKKOPERATØRENE (2010), MJB6
Genre: Jazz - Spilletid: 50:30

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar