tirsdag 17. juni 2003

Kreativt og lekent

Saksofonisten og komponisten Odd Riisnæs lager nye musikalske landskap med sist nye album. Som den meget dyktige instrumentalist han er, vet han å spille på det kreative og lekne. Riisnæs har nå laget musikk som inkluderer de fleste sjangre innen jazzen, godt krydret med ni meget oppegående strykere, som er med på å lage lette mytiske og estetiske klangbilder.

Det er også en sann fornøyelse å lytte til gitarist Steinar Larsen og de nydelige vokale fargene som Jorunn Lovise Husan bidrar med. Noe av musikken (spesielt i tittelkuttet, som er suiten «Another Breeze»), kan man ane fellestrekk med en annen storhet - Jan Garbarek, både i stemning og framførelse. Dette er blendende vakkert og spennende skrevet og framført.
Jazzkvartetten er Riisnæs´ faste medspillere med Steinar Larsen - gitar, Bjørn Kjellemyr - bass og Pål Thowsen - trommer, foruten Riisnæs selv på saxofon. Vokalist på noen av sporene er Jorunn Lovise Husan, som blant annet har en fremtredende rolle på tittelsporet «Another Breeze». Dette er Odd Riisnæs´ femte album i eget navn. Denne gangen har han alliert seg med dirigenten Sigmund Thorp som har samlet et kammerorkester og stått for innstuderingen av dette.
Musikken er komponert og arrangert av Odd Riisnæs (med unntak av standardlåten Alone Together som er en duett med vokal og saxofon), og er en videreføring av elementer fra hans forrige produksjon Your Ship. Musikken kan best karakteriseres som et møte mellom et jazz-uttrykk og et mer klassisk impresjonistisk uttrykk.
ODD RIISNÆS: «Another Breeze»
Hot Club Records, HCRCD 2021 (2003)
Distribusjon: Musikkoperatørene
Spilletid: 68:40

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar