fredag 23. oktober 2015

Rå jazz-poesi

Det begynner med en anelse gjenkjennelse for oss som har opplevd skrekkens tenner på Colosseum kino i Oslo. Akkordene på åpningskuttet «Jaws» sitter - for å si det slik.

Megalodon Collective er en septett med utspring i Trondheims aktive jazz- og impromiljø. Musikerne er fra Sverige og Norge - og deres plate-debut er en mangslungen reise der musikerne boltrer seg i forskjellige musikalske elementer. Resultatet er en innovativ ørerett som både fasinerer og tiltaler.
Musikerne har langt på vei greid å skape musikalske bilder med sin musikk - og deres presise tittelbruk er med på å guide lytteren gjennom gruppas musikalske krumspring. «Jaws», «Greetings from Space» og den finurlige trommelåta «The Fish Ain't Right» er gode eksempler. Det går også an å smake på spor 9 - «Mu» og spor11 «Narwal» - assosiasjonene er raskt på plass, og det hele er herlig fargelagt!
Instrumentariet på plata er litt utenom det vanlig - 3 saksofoner og 2 trommesett - sammen med gitar og kontrabass gir et spesielt lydbilde - og her er musikerne usedvanlige dyktige til å fremheve sine instrumenters særegenhet. Det blir både rått og poetisk på samme tid.
Det er mye godt i denne utgivelsen som fortjener en god bit oppmerksomhet.
MEGALODON COLLECTIVE: «Megalodon»
Gigafon Records  (2015)
Spilletid: 40:40


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar