mandag 18. januar 2016

Spesiell og spennende utgivelse

Anders Lønne Grønseth er ute med «Mini Macro Ensemble 2nd Edt Vol1». En plate som setter krav til lytteren.Grønseth ga i 2008 ut «Mini Macro Ensemble», et plate som den gang ble betegnet som annerledes og grenseoverskridende.
Man kan på mange måter kalle denne produksjonen for det samme. Stilen er impro, og har mange elementer fra samtidsmusikken, verdensmusikk og jazz i seg. Slikt sett kan det klingende resultat alltid oppfattes på forskjellige måter.
Nå har også Grønseth tatt med seg et knippe musikere som i en «normal» setting neppe finner sammen til daglig. Saxofon, fløyte, fagott, klaver. tuba, cello, bass, klarinett og perkusjon medvirker til å skape så mange ulike klangflater at lytteren egentlig aldri blir ferdig med musikken. At Grønseth også har skapt et eget tonalt system som benyttes, gjør dette til en spesiell opplevelse. Det ukjente som dukker opp er også med på å legge et litt eksotisk slør over musikken.

Medvirkende er:
Anders Lønne Grønseth, Hanne Rekdal, Morten Barrikmo, Martin Taxt, Sigrun Eng, Audun Ellingsen, Anders Aarum og Andreas Bratlie.

ANDERS LØNNE GRØNSETH: «Mini Macro Ensemble 2nd Edt Vol1»
Pling Music PLING012 (2015)
Spilletid: 54.56

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar